10 redenen om ook te gaan suppen

10 redenen om ook te gaan suppen

Stand Up Paddle, of te wel suppen, is super populair. Steeds vaker zie je suppers op een board in natuurgebieden en op grachten door de stad. Maar wat maakt suppen zo leuk?

10 redenen waarom suppen zo populair is:

  1. Suppen is toegankelijk en biedt uitdaging en ontspanning voor iedereen, alle leeftijden en het hele jaar door. Jong, oud, beginner, ervaren, zomer en winter.
  2. Iedereen kan leren suppen! De ene heeft wat meer SUP uren nodig dan de ander, omdat het gaat om het vinden van de perfecte balans.
  3. Nederland is een waterrijk land, waardoor je overal kan suppen. Een sloot, gracht, kanaal, meer of de zee. Er is altijd een SUP route bij jou in de buurt.
  4. Suppen is super gezond voor je hele lijf, een totale workout. Door te peddelen en balans te houden, gebruik je al je spieren in je lichaam, zonder dat je het door hebt. Het is een goede cardio training, waarmee je de nodige calorieën verbrandt. Je krijgt er een goede balans door en het zorgt voor een flexibel lichaam.
  5. Suppen is een activiteit zonder negatief effect op je lichaam. Dit maakt suppen geschikt voor een grote doelgroep. Het is een volledige training voor je lijf, maar veroorzaakt nauwelijks blessures.
  6. Je kan ook een meerdaagse SUP route afleggen, zodat je kan overnachten in de natuur. Houd je meer van de stad? Suppen kan je door de vele grachten in Nederlandse steden, zoals in Amersfoort of Leeuwarden. Ook hier kan je een weekendje weg plannen en overnachten in een leuk hotel.
  7. Suppen is totale ontspanning voor lichaam en geest. Door de terugkerende beweging en het buiten zijn, maak je het hoofd leeg en kom je volledig ontspannen terug. Tijdens het suppen maakt je lichaam endorfine aan. Dit helpt je op een natuurlijke manier te ontspannen en stress te verminderen.
  8. Doordat je op een plank staat, kan je bij helder water allerlei vissen en waterplanten zien. Ook heb je staand een mooi zicht op de natuur om je heen.
  9. Suppen kan goed met z’n tweetjes, maar ook als sociale activiteit met familie, een vriendengroep of bedrijfsuitje. Je hebt zelfs een mega SUP board voor 8 personen.
  10. Water heeft iets magisch, het is rustgevend. Je bent lekker buiten in de natuur en ziet de omgeving vanaf een hele andere kant. Je hoort geen verkeer en kan volop genieten van de geluiden uit de natuur.

Dus, spring op je SUP board en geniet!

Wil jij ook beginnen met suppen?

Ben je overtuigd? Wil je gaan suppen maar heb je geen idee welk board voor jou geschikt is? Dat is niet gek, want er is zoveel keuze. Dit artikel is voor iedere beginnende supper die korte SUP routes wil maken en nog niet of weinig op een SUP board heeft gestaan. Wij helpen je met het kiezen van het juiste SUP board voor beginners.

SUP board voor beginners

SUP board voor beginners: Waar moet je op letten?

Wil je gaan suppen maar heb je geen idee welk board voor jou geschikt is? Dit artikel is voor iedere beginnende supper die korte SUP routes wil maken en nog niet of weinig op een SUP board heeft gestaan.

De beste SUP boards voor beginners

Als je begint met suppen kan je het beste kiezen voor een allround SUP board, dit geeft je stabiliteit en veel SUP plezier! Kijk in onze SUP shop voor de grootste collectie SUP boards, met het volledige aanbod aanbod van Bol.com, Isupcenter en Decathlon.

Het populaire Aqua Marina SUP board is geschikt voor iedereen. Extra dikke uitvoering voor meer balans.
koop bij isupcenter
Een erg stabiel en gemakkelijk opblaasbaar SUP board van Decathlon met royale afmetingen.
koop bij decathlon
Een echte allrounder die perfect is voor de recreatieve supper. Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.
koop bij bol.com
11 SUP boards voor beginners

11 goede SUP boards voor beginners

Er zijn tegenwoordig vele soorten SUP boards verkrijgbaar, maar niet elke type is geschikt voor beginnende suppers. In dit artikel geven we je een overzicht van 11 goede SUP boards voor beginners.
Total
21
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
Veilig suppen
Lees verder

Tips voor een veilig rondje suppen

Is suppen veilig? Zeker, suppen is hartstikke veilig! Het hangt er natuurlijk wel vanaf waar jij supt. Een ruige zee met golven en stroming is gevaarlijker dan een slootje in de buurt.
Leren suppen
Lees verder

Leren suppen: De basistechnieken

Iedereen kan leren suppen! Het is echter belangrijk om een aantal basistechnieken van suppen te weten voordat je begint. Als je deze technieken onder de knie hebt, is het suppen een stuk leuker en meer ontspannen.
Wat is suppen
Lees verder

Waar mag je suppen?

Als je overtuigd bent om te gaan suppen, een dag hebt gepland, moet je natuurlijk nog kiezen waar je heen gaat. Plekken genoeg in ons waterrijke land! Maar waar mag en kan je allemaal suppen?