10 redenen om ook te gaan suppen

10 redenen om ook te gaan suppen

Stand Up Paddle, of te wel suppen, is super populair. Steeds vaker zie je suppers op een board in natuurgebieden en op grachten door de stad. Maar wat maakt suppen zo leuk? We geven je 10 redenen reden om ook te gaan suppen.

10 redenen waarom suppen zo populair is:

  1. Suppen is toegankelijk en biedt uitdaging en ontspanning voor iedereen, alle leeftijden en het hele jaar door. Jong, oud, beginner, ervaren, zomer en winter.
  2. Iedereen kan leren suppen! De ene heeft wat meer SUP uren nodig dan de ander, omdat het gaat om het vinden van de perfecte balans.
  3. Nederland is een waterrijk land, waardoor je overal kan suppen. Een sloot, gracht, kanaal, meer of de zee. Er is altijd een SUP route bij jou in de buurt.
  4. Suppen is super gezond voor je hele lijf, een totale workout. Door te peddelen en balans te houden, gebruik je al je spieren in je lichaam, zonder dat je het door hebt. Het is een goede cardio training, waarmee je de nodige calorieën verbrandt. Je krijgt er een goede balans door en het zorgt voor een flexibel lichaam.
  5. Suppen is een activiteit zonder negatief effect op je lichaam. Dit maakt suppen geschikt voor een grote doelgroep. Het is een volledige training voor je lijf, maar veroorzaakt nauwelijks blessures.
  6. Je kan ook een meerdaagse SUP route afleggen, zodat je kan overnachten in de natuur. Houd je meer van de stad? Suppen kan je door de vele grachten in Nederlandse steden, zoals in Amersfoort of Leeuwarden. Ook hier kan je een weekendje weg plannen en overnachten in een leuk hotel.
  7. Suppen is totale ontspanning voor lichaam en geest. Door de terugkerende beweging en het buiten zijn, maak je het hoofd leeg en kom je volledig ontspannen terug. Tijdens het suppen maakt je lichaam endorfine aan. Dit helpt je op een natuurlijke manier te ontspannen en stress te verminderen.
  8. Doordat je op een plank staat, kan je bij helder water allerlei vissen en waterplanten zien. Ook heb je staand een mooi zicht op de natuur om je heen.
  9. Suppen kan goed met z’n tweetjes, maar ook als sociale activiteit met familie, een vriendengroep of bedrijfsuitje. Je hebt zelfs een mega SUP board voor 8 personen.
  10. Water heeft iets magisch, het is rustgevend. Je bent lekker buiten in de natuur en ziet de omgeving vanaf een hele andere kant. Je hoort geen verkeer en kan volop genieten van de geluiden uit de natuur.

Dus, spring op je SUP board en geniet!

Wil jij ook beginnen met suppen?

Wil je gaan suppen maar heb je geen idee welk board voor jou geschikt is? Dat is niet gek, want er is zoveel keuze. Onderstaand artikel is voor iedere beginnende supper die korte SUP routes wil maken en nog niet of weinig op een SUP board heeft gestaan. Wij helpen je met het kiezen van het juiste SUP board voor beginners.

SUP board voor beginners

SUP board voor beginners: Waar moet je op letten?

Wil je gaan suppen maar heb je geen idee welk board voor jou geschikt is? Dit artikel is voor iedere beginnende supper die korte SUP routes wil maken en nog niet of weinig op een SUP board heeft gestaan.

Hoe kies ik een SUP board?

Happy Supper heeft een ruime keuze aan (opblaasbare) SUP boards van alle grote webshops. Maar hoe vind je het beste SUP board voor jou? In een paar stappen helpen we je met het maken van de juiste keuze. Doe de Happy Supper SUP wijzer.

SUP board Wijzer
Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
Suppen in de herfst
Lees verder

Suppen in de herfst en winter

Baal jij er ook zo van dat de zomer voorbij is en ligt jouw SUP board al in de schuur? Haal hem er maar weer uit! Veel mensen denken dat suppen seizoensgebonden is en alleen in de zomer kan. Niks is minder waar! Sterker nog, het is juist prachtig om te suppen in de herfst en winter.
waar mag je suppen?
Lees verder

Wat is suppen?

Wat is suppen? Suppen komt van het woord SUP en staat voor Stand Up Paddling. Het is een razend populaire wateractiviteit waarbij je op een SUP board staat en met één peddel jezelf over het water beweegt.
wetsuit voor suppen
Lees verder

Wetsuit voor suppen – jouw maatje in elk seizoen

Wil jij lekker suppen in de herfst? Goed idee! Een wetsuit is dan je beste maatje. Waar moet je op letten? Hoe dik moet een wetsuit zijn? Je leest het in dit artikel. Plus: de 7 beste wetsuits voor suppen voor dames en heren.