soorten sup boards

Welke soorten SUP boards zijn er?

Suppen is een razend populaire wateractiviteit waarbij je op een SUP board staat en met een peddel jezelf over het water beweegt. De laatste jaren is het enorm gegroeid, zowel als ontspannen hobby als actieve sport. Ook zijn er vele varianten ontstaan. Wat dacht je van SUP yoga, SUP racing of big suppen? Leuk om te doen als ontspannen uitje, sport of op een familiedag. Maar je ziet door de bomen het bos niet meer… In dit artikel leggen we de soorten activiteiten uit en welke soorten SUP boards er zijn. Welke activiteit en model past bij jou?

Opblaasbaar of hardboard

De meeste SUP boards zijn verkrijgbaar in twee varianten: opblaasbaar (inflatable) of hardboard. De opblaasbare SUP boards zijn ongekend populair. Dat komt omdat je ze makkelijk kan vervoeren en opbergen. Opblaasbare SUP boards zijn verkrijgbaar in vele varianten, zoals allround, touring, race en wave uitvoeringen. Ze zijn stevig en niet kapot te krijgen. Geschikt voor alle suppers, van beginners tot gevorderden, van recreatieve suppers tot wedstrijd suppers.

Een hardboard SUP board is vooral geschikt voor ervaren suppers. Dit SUP board staat bekend om snelheid en wendbaarheid. Deze boards zijn duurder en ook vaak breekbaarder. Aangezien je ze niet kunt opvouwen, heb je een grote plek nodig om ze op te bergen. Een SUP trolley of dakdragers voor op je auto zijn handig als je het SUP board wil vervoeren.

Allround SUP board

De naam van het board zegt het al, het allround SUP board is erg veelzijdig. Ideaal voor de recreatieve supper. Ze zijn stabiel en makkelijk in gebruik. Je kan ze gebruiken voor vele soorten SUP activiteiten, zoals suppen op rustig water, in de golven op zee, yoga of kortere tochten. Zowel een beginner als ervaren supper kan met dit board overweg.

Aqua Marina VaporAqua Marina Vapor
315cm | Max 140kg | Opblaasbaar - € 319.00
koop bij bootman
€ 319.00koop bij bootman
Itiwit - Decathlon Compact SUP board 10'Itiwit - Decathlon Compact SUP board 10'
305cm | Max 130kg | Opblaasbaar - € 299.99
koop bij decathlon
€ 299.99koop bij decathlon
Jobe YarraJobe Yarra
320cm | Max 120kg | Opblaasbaar - € 489.00
koop bij bol
€ 489.00koop bij bol
Mistral RaceMistral Race
380cm | Max 180kg | Opblaasbaar - € 349.00
koop bij lidl
€ 349.00koop bij lidl
Bekijk alle allround SUP boards

Touring SUP board

Het touring SUP board is vooral geschikt om lange tochten mee te maken. De puntige neus zorgt voor snelheid op het water. Ze zijn stabiel genoeg om als beginner te gebruiken. Dit is een snellere versie van een allround SUP board en ook zeer geschikt voor ervaren suppers. Dit board is minder geschikt voor op de golven.

Moai Touring 14Moai Touring 14
426cm | Max 180kg | Opblaasbaar - € 539.00
koop bij bol
€ 539.00koop bij bol
Aqua Marina HyperAqua Marina Hyper
381cm | Max 170kg | Opblaasbaar - € 408.23
koop bij lidl
€ 408.23koop bij lidl
Mistral EmotionMistral Emotion
427cm | Max 100kg | Opblaasbaar - € 789.00
koop bij bol
€ 789.00koop bij bol
Jobe NevaJobe Neva
381cm | Max 150kg | Opblaasbaar - € 639.00
koop bij bol
€ 639.00koop bij bol
Bekijk alle touring SUP boards

Foil SUP board

SUP foilen is het nieuwe suppen. Het is als vliegen. De foil onder het board lift je omhoog en geeft een extra uitdaging aan jouw SUP ervaring. Het is zeker niet zo makkelijk als suppen. Je moet oefenen en doorzetten. Het is niet zonder risico en je hebt zowel basiskennis als -vaardigheden nodig. Het board is kleiner dan een gewoon SUP board. Het is super wendbaar om snel te kunnen manoeuvreren. Je hebt SUP foiling, dit houdt in dat je door middel van hard peddelen en de juiste beweging het board omhoog probeert te krijgen. Je hebt ook wing foiling, dan gebruik je een wing om snelheid te maken en het board omhoog te krijgen. Het doel is hetzelfde; je staat op een foil board en vliegt als het ware over de golven en het water. Een heerlijk gevoel van vrijheid voor als je een uitdaging zoekt!

Bekijk alle foil SUP boards

Kajak & SUP

Kan jij niet kiezen tussen een SUP en kajak? Geen probleem! Kies voor een board die gemaakt is voor de liefhebber die afwisseling zoekt tussen kajakken en suppen. De boards zijn zeer stijf en daardoor super stabiel. Ideaal voor lange SUP tochten. Daarnaast hebben ze een zitje met een zeil, zodat je kan kajakken en niet nat wordt tijdens het kajakken.

Aqua Marina CascadeAqua Marina Cascade
340cm | Max 220kg | Opblaasbaar - € 419.00
koop bij bootman
€ 419.00koop bij bootman

Big SUP

De ultieme uitdaging voor een hele groep. Sup met meerdere mensen tegelijk op een XL SUP board, ook wel multi board genoemd. Big suppen is leuk voor jong en oud en snel te leren. Het grote SUP board is zeer stabiel. Samenwerking en communicatie zijn essentieel, anders kom je niet vooruit en is de kans groot dat je met z’n allen een duik neemt. Een spectaculaire groepsactiviteit voor vrienden, een team of familie. Gegarandeerd veel lol en vermaak!

Aqua Marina AirshipAqua Marina Airship
670cm | Max 460kg | Opblaasbaar - € 349.00
koop bij bootman
€ 349.00koop bij bootman
Aqua Marina Super TripAqua Marina Super Trip
427cm | Max 230kg | Opblaasbaar - € 479.00
koop bij bootman
€ 479.00koop bij bootman
Moai Allround 12.4 FamilyMoai Allround 12.4 Family
374cm | Max 190kg | Opblaasbaar - € 549.00
koop bij bol
€ 549.00koop bij bol
Aqua Marina MegaAqua Marina Mega
550cm | Max 650kg | Opblaasbaar - € 1049.00
koop bij bootman
€ 1049.00koop bij bootman
Bekijk alle multi-person SUP boards

Wave SUP board

Zoek jij uitdaging? Dan is suppen op de golven, ook wel SUP surfen genoemd, iets voor jou. Deze variatie van suppen lijkt erg op golfsurfen. Je staat stabiel op je SUP board, zodat je de golven goed kan spotten en de zee kan overzien. Met je peddel ben je snel van de ene naar de andere golf. Een wave SUP is te herkennen aan de rocker, het omhoogstaande deel aan het begin en/of einde van je SUP. Een wave board heeft een rocker aan de voorkant, ook wel neusrocker genoemd, zodat je niet met je neus in de golven terecht komt en daardoor afgeremd wordt. Het board is kort en wendbaar om makkelijk door de golven te peddelen. Deze zijn geschikt voor zeer ervaren suppers die avontuur en uitdaging zoeken op de golven.

Itiwit - Decathlon Wave SUP MalibuItiwit - Decathlon Wave SUP Malibu
274cm | Max 65kg | Opblaasbaar - € 449.99
koop bij decathlon
€ 449.99koop bij decathlon
Bekijk alle wave SUP boards

Meditatie SUP board

Suppen combineren met mindfulness en meditatie? Een volledige workout voor iedereen die zen en in het hier en nu wil zijn. Voel je één met de natuur en geniet van de rust en de geluiden om je heen. Je peddelt in de lotushouding naar een fijne plek om daar verschillende meditatie en mindfulness oefeningen te doen. Daarna peddel je staand op je board terug. Een echte aanrader voor de ultieme ontspanning. Kies voor een breed, dik en stabiel allround board die hoog op het water ligt, zodat je niet nat wordt en volledig tot rust komt.

SUP board yoga en fitness

Yoga of fitness oefeningen op je board is de nieuwste trend. Het is helemaal van deze tijd om oefeningen te combineren met suppen. Je bent gezond en ontspannen in de buitenlucht. Het is een goede workout voor je hele lichaam en je traint conditie. Een ander voordeel is dat je op het water meer en constant je core spieren moet aanspannen om stabiel te blijven staan.

Combineer dat nog eens met een yoga oefening op één been en je hebt een perfecte training voor balans, evenwicht en focus. Je hebt hiervoor speciale brede opblaasbare boards, die zeer stabiel zijn en hoger op het water liggen waardoor je niet nat wordt en je goed in balans blijft tijdens je oefeningen. Ook prima te gebruiken als allround board. Ze hebben antislipmatten over de gehele lengte, om ervoor te zorgen dat je genoeg grip hebt met je handen en voeten. Mocht het slecht weer zijn, dan kan je tegenwoordig ook in zwembaden terecht met je yoga board.

Mistral YogaMistral Yoga
335cm | Max 180kg | Opblaasbaar - € 399.00
koop bij lidl
€ 399.00koop bij lidl
Bekijk alle yoga SUP boards

Race SUP board

Het woord zegt het al, racen op je board. Snelheid en competitie. Dit is een intensieve vorm en geschikt voor sportieve suppers die een wedstrijdelement zoeken. Suppen als sport met een competitief aspect wordt steeds populairder. Je kan meedoen aan allerlei soorten wedstrijden. Hiervoor moet je wel wat SUP uurtjes maken op een speciaal board. Het board is smal met een spitse neus, dit geeft jou extra snelheid. Je kan langdurig aan één kant peddelen, zodat je zo weinig mogelijk tijd verliest met wisselen. De boards zijn vaak heel licht, maar daardoor ook kwetsbaar en duur.

Mistral RaceMistral Race
380cm | Max 180kg | Opblaasbaar - € 349.00
koop bij lidl
€ 349.00koop bij lidl
Bekijk alle race SUP boards

SUP fiets

Heb jij deze nieuwe trend ook gezien bij Wie is de Mol? Het is geen board en ook geen fiets. Het is een SUP fiets, waarmee je zo over het water fietst. Een unieke en relaxte manier om je voort te bewegen over het water. Je zit heel stabiel op je fiets, dus valt niet zomaar in het water. Je zit hoog, hebt goed zicht waardoor je kan genieten van de natuur om je heen. Het is een geweldige ervaring en geeft je een groot gevoel van vrijheid. Geschikt voor alle leeftijden.

Red Shark Sup BikeRed Shark Sup Bike Opblaasbaar - € 2999.00
koop bij bol
€ 2999.00koop bij bol
Red Shark Fitness BikeRed Shark Fitness Bike Opblaasbaar - € 3249.00
koop bij bol
€ 3249.00koop bij bol
Red Shark Adventure BikeRed Shark Adventure Bike Opblaasbaar - € 3499.00
koop bij bol
€ 3499.00koop bij bol

Elektrisch SUP board

De e-sup, een SUP board met elektrische ondersteuning, is ontwikkeld zodat iedereen kan genieten van suppen. Het idee is vergelijkbaar met de werking van een elektrische fiets. Een lichtgewicht en kwalitatief board met deels of volledige ondersteuning. Je kan er eenvoudig lange afstanden mee afleggen. De opblaasbare versies zijn makkelijk mee te nemen en op te pompen met de ingebouwde compressor. Een e-sup is super fijn als je lichamelijk niet in staat bent om constant te peddelen, een lichte blessure hebt of als je langer willen suppen dan je eigenlijk aan kan. Er zijn redenen genoeg te bedenken waarvoor de e-sup perfect is voor jou.

Coasto E-MotionCoasto E-Motion
305cm | Max 180kg | Opblaasbaar - € 1785.00
koop bij bol
€ 1785.00koop bij bol
Jobe E-DunaJobe E-Duna
354cm | Max 115kg | Opblaasbaar - € 2499.00
koop bij bol
€ 2499.00koop bij bol
Bekijk alle elektrische SUP boards

SUP board voor vissen

Vissen is natuurlijk een bekende activiteit, ook in een boot of kajak zie je dit regelmatig. Maar wist je dat je ook kan SUP vissen? Het voordeel hiervan is dat je staat op het board, zo kan je goed in het water kijken en de vissen beter zien. Het is een nieuwe uitdaging voor vissers over de hele wereld. Er zijn zelfs mensen die op deze manier op haaien vissen. De speciale boards met veel volume hebben genoeg ruimte voor je hele visuitrusting met handige bevestigingspunten om al je vismaterialen goed vast te kunnen maken. Het zijn brede boards voor voldoende stabiliteit.

Wildwater SUP board

Ga voor spanning en uitdaging! Net als kajakken kan je ook wildwater suppen. Dit betekent suppen op snelstromende bergrivieren met allerlei hindernissen. Dit is in ons eigen land nauwelijks te vinden, maar bijvoorbeeld de Ardennen lenen zich hier goed voor. Het is een spannende activiteit met risico, alleen geschikt voor ervaren suppers op wildwater met de juiste beschermende materialen. De SUP boards voor wildwater zijn extra breed en stabiel. Ze hebben veel handvaten waaraan je je kan vastpakken als je valt. De boards zijn door verschillende vinnen wendbaar om obstakels snel te kunnen ontwijken. De opblaasbare boards zijn super stevig en kunnen prima tegen een stootje.

Windsurf SUP board

Een SUP board met een windsurf zeil. Een verrijking van je SUP ervaring. Deze vorm van suppen is ideaal voor in Nederland, zeer geschikt voor een rustige tot matige wind (tot windkracht 6). Het board is heel stabiel en met de beschikbaarheid van een extra vin kan je makkelijk om de mast heen draaien om je voeten te verplaatsen. Hiermee behoud je balans. Hoe groter je zeil, des te meer wind je vangt.

De boards zijn vooral geschikt voor beginners en recreatieve gebruikers. Als je al ervaring hebt met windsurfen, ben je beter af met een board voor gevorderden. Deze hardboard windsurf is sneller dan een opblaasbare versie. Daarbij beschikken de boards over een trapeze, waardoor het minder belastend is voor je armen. Een windsurf SUP is er voor alle recreanten die het suppen en surfen willen combineren. Zo kan je bij geen wind heerlijk ontspannen suppen en bij een beetje wind pak je het zeil erbij.

Hydro Force Compact SurfHydro Force Compact Surf
243cm | Max 90kg | Opblaasbaar - € 203.99
koop bij bol
€ 203.99koop bij bol
Hydro Force Compact SurfHydro Force Compact Surf
243cm | Max 90kg | Opblaasbaar - € 277.99
koop bij bol
€ 277.99koop bij bol
Watrflag Jibe WindSUP met 2.5 m2 zeilsetWatrflag Jibe WindSUP met 2.5 m2 zeilset
320cm | Max 150kg | Opblaasbaar - € 925.00
koop bij bol
€ 925.00koop bij bol

SUP board voor kinderen

Suppen wordt steeds populairder bij kinderen. Niet zo gek, want de meeste kinderen zijn echte waterratten en suppen is gewoon hartstikke stoer. Daarbij is het een goede training voor al je spieren, verbetert het je conditie, balans en is het ook voor kinderen heerlijk ontspannen. Er zijn speciale boards voor kinderen. Deze zijn licht, zodat de kinderen het board goed kunnen besturen op het water en prima zelf kunnen tillen. Ze zijn breed en kort voor een goede stabiliteit.

F2 Kids Sup BoardF2 Kids Sup Board
280cm | Opblaasbaar - € 199.00
koop bij lidl
€ 199.00koop bij lidl
Moai KidsMoai Kids
244cm | Max 60kg | Opblaasbaar - € 249.00
koop bij bol
€ 249.00koop bij bol
Bluefin Cruise JuniorBluefin Cruise Junior
245cm | Max 80kg | Opblaasbaar - € 457.99
koop bij bol
€ 457.99koop bij bol
Bekijk alle SUP boards voor kinderen

Hoe kies ik een SUP board?

Happy Supper heeft een ruime keuze aan (opblaasbare) SUP boards van alle grote webshops. Maar hoe vind je het beste SUP board voor jou? In een paar stappen helpen we je met het maken van de juiste keuze. Doe de Happy Supper SUP wijzer.

SUP board Wijzer
Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
MOAI SUP boards
Lees verder

MOAI SUP boards

MOAI SUP boards zijn bij iedereen razend populair! MAOI heeft een allround, race, touring en familie board. Ze zijn er voor iedereen: jong en oud, beginner, gevorderd, recreatief en het hele gezin.
Aqua Marina SUP boards
Lees verder

Aqua Marina SUP boards

Aqua Marina staat voor avontuur op het water, alles voor een unieke peddel ervaring. Klaar om op een veilige manier de wereld te ontdekken op een SUP board. Geavanceerde technologieën zorgen voor stijve, lichtgewicht, veilige en wendbare boards.
Red Paddle Co SUP boards
Lees verder

Red Paddle Co SUP Boards

Ga jij beginnen met suppen of ben je een ervaren supper die uitdaging zoekt? Red Paddle Co heeft voor iedereen een geschikt SUP board ontworpen. Van een yoga en allround board tot een touring en raceboard.
Jobe SUP boards
Lees verder

Jobe SUP boards

Jobe SUP boards zijn veelzijdig, voor de echte beginners tot professionele suppers. Er zijn verschillende boards ontwikkeld om te suppen op de zee, meren, rivieren, grachten of om yoga te beoefenen.