soorten sup boards

Welke soorten SUP boards zijn er?

Er zijn een heleboel soorten SUP boards. Dit komt doordat je op verschillende wateren, voor verschillende personen en voor een bepaalde SUP activiteit een ander SUP board kan kopen. Welk model past bij jou? We hebben de soorten boards voor je op een rijtje gezet.

Opblaasbaar SUP board of hardboard?

De meeste SUP boards zijn verkrijgbaar in twee varianten: opblaasbaar of als hardboard. De opblaasbare SUP boards zijn ongekend populair. Dat komt omdat je ze makkelijk kan vervoeren en opbergen. Inflatable of opblaasbare SUP boards zijn verkrijgbaar in allround, touring, race en wave uitvoeringen. Ze zijn stevig en niet kapot te krijgen. Doordat ze stabiel zijn, zeer geschikt voor beginners.

Een hardboard SUP board is meer geschikt voor de ervaren suppers. Dit SUP board staat bekend om snelheid en wendbaarheid. Deze boards zijn duurder en ook vaak ook breekbaar. Aangezien je ze niet kunt opvouwen, heb je ook een (grotere) plek nodig om ze op te bergen. Een SUP trolley of SUP dakdragers voor je auto zijn handig als je het SUP board wilt kunnen vervoeren.

Allround SUP board

De naam van het board zegt het al, het allround SUP board is erg veelzijdig. Ze zijn stabiel en makkelijk in gebruik. Je kan ze gebruiken voor vele soorten SUP activiteiten, zoals SUP routes op rustig water, in de golven op zee, yoga of kortere tochten. Zowel een beginner als ervaren supper kan met dit board overweg.

soorten sup boards: allround aqua marina
Het populaire Aqua Marina SUP board is geschikt voor iedereen. Extra dikke uitvoering voor meer balans.
koop bij isupcenter
soorten sup boards: decathlon sup board
Een erg stabiel en gemakkelijk opblaasbaar SUP board van Decathlon met royale afmetingen.
koop bij decathlon
Een echte allrounder die perfect is voor de recreatieve supper. Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.
koop bij bol.com

Touring SUP board

Het touring SUP board is vooral geschikt om lange tochten mee te maken. De puntige neus zorgt voor snelheid op het water. Ze zijn stabiel genoeg om als beginner te gebruiken. Dit is een snellere versie van een allround SUP board en ook zeer geschikt voor ervaren suppers. Dit board is minder geschikt voor in de golven.

Soorten SUP boards: Fanatic Ray Premium Touring SUP board
De Fanatic Ray Premium Touring heeft een ideale bodem om over het water te glijden en lekker te touren.
koop bij isupcenter
Soorten SUP boards: Decathlon touring SUP board
Dit touring SUP board van Decathlon is bijzonder stabiel en glijdt uitstekend over het water.
koop bij decathlon
De favoriet van de avonturier! De Neva doet het altijd goed dankzij zijn snelheid en snelle manoeuvreereigenschappen
koop bij bol.com

Wave of Surf SUP board

Een wave SUP board die geschikt is om te suppen op golven. Ze zijn kort en zo gemaakt dat ze perfect met de golven mee bewegen. Deze zijn geschikt voor zeer ervaren suppers die avontuur en uitdaging zoeken op de golven.

Race SUP board

Snelheid en competitie, de race SUP boards zijn gemaakt voor wedstrijden. Ze zijn smal en super snel. Je kan langdurig aan één kant peddelen, zodat je zo weinig mogelijk tijd verliest met wisselen. De boards zijn vaak heel licht, maar daardoor ook kwetsbaar en duur.

De Aztron Meteor is het snelste en lichtste SUP-board van Aztron. Gemaakt voor snelle tochtjes.
koop bij bol.com
Decathlon Itwit Race SUP board
Decathlon ontwikkelde dit SUP board voor suppers die willen trainen en deelnemen aan wedstrijden.
koop bij decathlon
Red Paddle Elite Race SUP board - soorten SUP boards
Het Red Paddle Elite MSL SUP board is voor de gevorderde supper en één van de snelste opblaasbare boards.
koop bij isupcenter

Elektrisch SUP board

Een elektrisch SUP board – ook wel e-sup genoemd – is vergelijkbaar met de werking van een elektrische fiets. Tijdens het peddelen word je volledig of deels door een accu en motor ondersteund, hierbij kan je gebruik maken van een afstandsbediening. E-sups zijn verkrijgbaar in een inflatable uitvoering. Een e-sup kan een uitkomst bieden voor SUP liefhebbers die fysiek niet in staat zijn op een ander board te peddelen.

Foil SUP board

Foilen is het nieuwe suppen van 2021. Een foil SUP board is kleiner dan een normaal SUP board en daardoor wendbaar om snel te kunnen manoeuvreren. Naast een Foil SUP board, heb je ook een foil nodig. Dit is een vin die onder het board is gemonteerd. Deze foil zorgt ervoor dat het board uit het water komt.

Er zijn verschillende stijlen van foilen. Suppen met een wing foil is momenteel erg populair. Er zijn ook nog andere mogelijkheden, namelijk foilen met een peddel, een windsurfzeil, golfsurfen of met behulp van een motor. Het doel is hetzelfde; je staat op een foilboard en vliegt als het ware over de golven en het water. Een heerlijk gevoel van vrijheid voor als je een uitdaging zoekt!

Foil SUP board - soorten SUP boards
Dit seizoen zijn de Moai opblaasbare foil boards nieuw. Verkrijgbaar in 3 maten. Makkelijk op te bergen en mee te nemen. De foil platen zijn stijf voor sterke foil prestaties!.
koop bij isupcenter

SUP board voor dames

Een speciaal SUP board voor vrouwen is kleiner en lichter, zodat je deze makkelijker kan dragen. Ook is dit board fijner te besturen op het water. Je kan ze kopen in allerlei opvallende kleuren en ontwerpen. Een speciaal board voor vrouwen is zeker geen must, je kan ook prima op een standaard board suppen.

Yoga en fitness SUP board

Yoga op het water is de nieuwste trend! Omdat het water onder je altijd in beweging is vereisen de balansoefeningen op een yoga paddleboard je uiterste concentratie.

De Yoga SUP boards zijn ontworpen voor yoga en fitness op het water, door de ideale breedte en lengte geven ze maximale stabiliteit. Je kan ze ook gebruiken als allround SUP board. Ze hebben antislipmatten over de hele lengte, dit zorgt voor goede grip voor je handen en voeten. De opblaasbare boards zijn ideaal, omdat deze hoger op het water liggen en je niet nat wordt tijdens je oefeningen.

yoga sup board (soorten sup boards)
Complete SUP-set, perfect voor de yoga beoefenaar die naast suppen ook zijn of haar yoga poses wil uitvoeren op een paddleboard
koop bij bol.com

SUP board voor vissen

Deze boards hebben meer dan genoeg ruimte voor je gehele visuitrusting. Deze kan je vastmaken met speciale bevestigingspunten. De boards zijn breed waardoor je optimale stabiliteit hebt tijdens het vissen. Het voordeel voor vissers als je staat op een SUP board is dat je het water en de omgeving goed kan overzien.

SUP board voor beginners

SUP boards voor beginners zijn vaak breder, dikker en wat langer dan gemiddeld. Ze hebben een hoog volume waardoor je veel stabiliteit hebt en een ronde neus waardoor je niet veel snelheid hebt. Deze SUP boards zijn zeer geschikt om te leren hoe je je evenwicht kunt bewaren en balanceert op het water.

soorten sup boards: allround aqua marina
Het populaire Aqua Marina SUP board is geschikt voor iedereen. Extra dikke uitvoering voor meer balans.
koop bij isupcenter
soorten sup boards: decathlon sup board
Een erg stabiel en gemakkelijk opblaasbaar SUP board van Decathlon met royale afmetingen.
koop bij decathlon
Een echte allrounder die perfect is voor de recreatieve supper. Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.
koop bij bol.com
11 SUP boards voor beginners

11 goede SUP boards voor beginners

Er zijn tegenwoordig vele soorten SUP boards verkrijgbaar, maar niet elke type is geschikt voor beginnende suppers. In dit artikel geven we je een overzicht van 11 goede SUP boards voor beginners.

SUP board voor kinderen

SUP boards voor kinderen zijn licht, zodat de kinderen het board goed kunnen besturen op het water en prima zelf kunnen tillen. Ze zijn breed voor een goede stabiliteit en hebben een ronde neus om in een rustig tempo te suppen.

Met z’n allen op een SUP board

Éen groot SUP board voor meerdere personen? Een heel gezin of vriendengroep? Dat kan met een tandem of multi-person SUP board. Deze boards zijn extra groot waardoor het mogelijk is om met meerdere personen op één board te suppen. Gegarandeerd veel lol en vermaak!

Keuze gemaakt? Kijk in onze SUP shop voor de grootste collectie SUP boards, met het volledige aanbod aanbod van Bol.com, Isupcenter en Decathlon.

Total
3
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
Is suppen gezond?
Lees verder

Is suppen gezond?

Suppen past om meerdere redenen binnen een gezonde levensstijl. Het is niet alleen ontspannen voor je geest, het is ook nog eens een totale workout voor je lijf! Je hebt namelijk al je spiergroepen nodig om op de plank te blijven staan en jezelf vooruit te peddelen.
11 SUP boards voor beginners
Lees verder

11 goede SUP boards voor beginners

Er zijn tegenwoordig vele soorten SUP boards verkrijgbaar, maar niet elke type is geschikt voor beginnende suppers. In dit artikel geven we je een overzicht van 11 goede SUP boards voor beginners.
Suppen in de herfst
Lees verder

Suppen in de herfst en winter

Baal jij er ook zo van dat de zomer voorbij is en ligt jouw SUP board al in de schuur? Haal hem er maar weer uit! Veel mensen denken dat suppen seizoensgebonden is en alleen in de zomer kan. Niks is minder waar! Sterker nog, het is juist prachtig om te suppen in de herfst en winter.