SUP board voor beginners

SUP board voor beginners: Waar moet je op letten?

Wil je gaan suppen maar heb je geen idee welk board voor jou geschikt is? Dat is niet gek, want er is zoveel keuze. Dit artikel is voor iedere beginnende supper die korte SUP routes wil maken en nog niet of weinig op een SUP board heeft gestaan. Wij helpen je met het kiezen van het juiste SUP board voor beginners.

Beginnende supper

Een board moet zo stabiel mogelijk zijn als je voor het eerst gaat suppen. Je bent namelijk constant bezig met balans en het zoeken naar evenwicht. Hoe beter je dit onder controle hebt, hoe meer aandacht je kan geven aan het leren suppen. En vergeet niet te genieten!

Huren en uitproberen

De aanschaf van een SUP board is zeker niet goedkoop. Het kan slim zijn om eerst een paar keer een board te huren. Zo kan je uitproberen welk soort board het beste bij jou past. En of je het suppen leuk genoeg vindt om zelf een board te kopen. Wij weten zeker van wel!

Lengte, breedte en dikte

De lengte, breedte en dikte van je board bepalen de gehele karakteristiek van het board:

  • Hoe smaller het board, hoe sneller.
  • Hoe korter het board, hoe wendbaarder
  • Hoe langer het board, hoe sneller
  • Hoe breder het board, hoe stabieler.
  • Hoe dikker je board, hoe stabieler

Opblaasbaar SUP board

Beginners kunnen het beste starten met een opblaasbaar SUP board, deze zijn stabieler dan een hardboard SUP board. De opblaasbare boards zijn daarbij erg compact om op te bergen en super licht om mee te nemen. Een ander voordeel is dat ze zijn bijna onverwoestbaar zijn, ze zijn zelfs minder breekbaar dan een hardboard. Ze zijn ook nog eens beter voor je portemonnee en kosten bijna de helft.

11 SUP boards voor beginners

11 goede SUP boards voor beginners

Er zijn tegenwoordig vele soorten SUP boards verkrijgbaar, maar niet elke type is geschikt voor beginnende suppers. In dit artikel geven we je een overzicht van 11 goede SUP boards voor beginners.

Volume

Het volume (inhoud) van het board staat vast aan het draagvermogen. Hoe groter het volume van het board des te meer gewicht het board kan hebben. Ook zorgt het volume ervoor dat je board stabieler op het water ligt.

Prijs & kwaliteit

Een SUP board kopen is best een dure uitgave. Je wil misschien niet een heel duur board kopen, maar ook zeker geen miskoop. In eerste instantie is het belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor en hoe vaak je het wil gebruiken. Als je bijvoorbeeld wekelijks gaat suppen, wil je misschien meer investeren dan als je één keer per half jaar een tochtje gaat maken. Bedenk voor jezelf een prijsindicatie wat je uit wil geven. Het is goed je vervolgens te verdiepen in de eigenschappen van een board, de garantie die een bedrijf geeft en reviews van anderen te lezen.

Peddel

Vergeet je peddel niet, minstens zo belangrijk als een board. Meestal zit deze in één pakket samen met je board en een pomp. Het is van belang te kijken naar de lengte. De meeste peddels kan je verstellen. Houd hierbij de volgende rekenregel aan: lichaamslengte + 20 cm. Ben je 1.60m dan moet je peddel dus ongeveer 1.80m zijn.

Conclusie: het beste SUP board voor beginners

Een allround SUP board, de naam van het board zegt het al, dit type SUP board is erg veelzijdig. Ze zijn zeer stabiel dankzij de breedte en het hoge volume. De boards zijn kort en dus erg wendbaar en makkelijk mee te nemen. Je kan ze gebruiken voor vele soorten SUP activiteiten, zoals suppen op de grachten, in de golven op zee, yoga of om korte routes mee af te leggen. Het board is meestal niet heel snel, maar voor een beginner geen probleem, je bent nog niet met snelheid bezig.

Kies voor een allround SUP board, dit geeft je stabiliteit en veel SUP plezier!

Kijk in onze SUP shop voor de grootste collectie SUP boards, met het volledige aanbod aanbod van Bol.com, Isupcenter en Decathlon.

Het populaire Aqua Marina SUP board is geschikt voor iedereen. Extra dikke uitvoering voor meer balans.
koop bij isupcenter
Een erg stabiel en gemakkelijk opblaasbaar SUP board van Decathlon met royale afmetingen.
koop bij decathlon
Een echte allrounder die perfect is voor de recreatieve supper. Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.
koop bij bol.com
Total
17
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
Suppen voor beginners
Lees verder

Suppen voor beginners

Wil je beginnen met suppen? Goed idee! Het is namelijk super gezond voor je lijf en geest! Suppen is niet moeilijk, maar het vraagt wel om wat kennis en voorbereiding.
SUP kleding
Lees verder

SUP kleding: Wat draag je met suppen?

Een SUP board, peddel, waterdichte tas... en klaar om te gaan! Nog niet, vergeet de juiste SUP kleding niet. Waar moet je op letten bij het kopen van jouw SUP outfit?
soorten sup boards
Lees verder

Welke soorten SUP boards zijn er?

Er zijn een heleboel soorten SUP boards. Welk model past bij jou? We hebben de soorten boards voor je op een rijtje gezet.
fietssuppen met de SUP fiets
Lees verder

Fietsen op het water met de SUP fiets

Heb jij de nieuwste trend al ontdekt? Het is geen SUP board en ook geen fiets. Het is een fiets SUP; een fiets en een SUP in één waarmee je zo over het water fietst. Ga jij ook een keer fietssuppen?