SUP board vervoeren

Makkelijk je SUP board vervoeren

Hoe neem jij je SUP board mee naar de waterkant? Waarschijnlijk het liefst zo makkelijk mogelijk! Of je nou een lichtgewicht hard- of opblaasbaar board hebt, ze zijn toch vaak zwaarder en onhandiger te tillen dan je verwacht. Toch zo’n 11 kilo, 3 meter lang en 75 cm breed naar het water dragen in een houding die je niet vaak doet. En dan heb je nog een peddel en een rugtas. Daarbij wil je het board natuurlijk ook op de plaats van bestemming krijgen zonder te beschadigen. De ene supper tilt het board moeiteloos op, de ander woont aan het water en weer een ander vindt het zwaar en onhandig. Hoe pak je dit makkelijk aan? Wat zijn de opties om je SUP board te vervoeren?

Hardboard SUP board vervoeren

Eerst even voor de suppers die een hardboard SUP hebben. Als je aan het water woont, is het natuurlijk super makkelijk en leg je het board zo in het water om te suppen. Maar wellicht wil je ook weleens ergens anders suppen. De eenvoudigste manier om een hardboard SUP te vervoeren is op het dak van je auto. Er zijn allerlei soorten dakdragers op de markt. Van simpel tot uitgebreid, van goedkoop tot duur. Je parkeert je auto bijna nooit direct aan het water, dus je moet alsnog met je board lopen. Dit kan de ene supper prima, de ander vindt het onhandig. Je kan gebruik maken van allerlei accessoires om dit makkelijker te maken. Zo heb je een SUP board karretje of een draagriem om je SUP makkelijk naar het water te brengen. Wil jij niet met de auto, maar op de fiets? Ga dan voor een Longboard fietsenrek. Ideaal voor een korte fietstocht naar de SUP locatie.

SUP board vervoeren op je fiets
SUP wheels achter je fiets

Opblaasbaar SUP board vervoeren

De grootste groep suppers heeft een opblaasbaar board. Deze wordt geleverd in een rugzak. Het makkelijkst is om je SUP aan de waterkant op te pompen. Zo draag je het opgevouwen in je tas op je rug. Dit is het minst belastbaar en meest handig. Alle benodigde spullen kunnen in de tas. Je kan het board vanaf je fiets of auto zo achterop je rug meenemen naar het water. Het nadeel hiervan kan zijn dat je het board op de terugweg ook meteen in de tas moet stoppen om hem weer te kunnen dragen. Je wil de SUP eerst goed laten drogen of wellicht opgeblazen laten als je het board de volgende dag weer gaat gebruiken.

Handige manieren om je SUP board te vervoeren

Zoveel suppers, zoveel wensen. Er zijn veel verschillende opties om je SUP te vervoeren. Sommige suppers laten het board bij mooi weer, of zelfs de hele zomerperiode, opgeblazen. Dan heb je natuurlijk niks aan je tas. Wat is voor jou handig?

SUP board karretje

Een karretje, ook wel trolly genoemd, is ideaal als je toch stukken moet lopen met je SUP. Een trolley is zowel voor een opblaasbaar als hardboard SUP geschikt. Ze zijn lichtgewicht en makkelijk op te bergen. Hij is geschikt voor allerlei ondergronden, dus ook prima in het mulle zand als je naar het strand gaat of gaat suppen op zee.

HIBO SUP/Kayak/Kano TrolleyHIBO SUP/Kayak/Kano Trolley - € 59.95
koop bij bol
€ 59.95koop bij bol
SUP board trolley - Paddle board transportkar - Demontabel - LichtgewichtSUP board trolley - Paddle board transportkar - Demontabel - Lichtgewicht - € 75.00
koop bij bol
€ 75.00koop bij bol
Transportkar voor kajak, supboard, surfboardTransportkar voor kajak, supboard, surfboard - € 79.99
koop bij decathlon
€ 79.99koop bij decathlon
Transportkar voor kajak, supboard, surfboardTransportkar voor kajak, supboard, surfboard - € 79.99
koop bij decathlon
€ 79.99koop bij decathlon
Sup Trolley Met US OpzetstukSup Trolley Met US Opzetstuk - € 89.95
koop bij isupcenter
€ 89.95koop bij isupcenter
SUP trolleySUP trolley - € 89.99
koop bij bol
€ 89.99koop bij bol
Attwoord SUP en Kano TransportkarAttwoord SUP en Kano Transportkar - € 134.50
koop bij bol
€ 134.50koop bij bol
Sup Wheels Evolution XSup Wheels Evolution X - € 203.91
koop bij isupcenter
€ 203.91koop bij isupcenter

Longboard fietsenrek

Ideaal natuurlijk als je met opgeblazen board op de fiets kan stappen om te suppen! Het kan met een speciaal lichtgewicht fietsenrek voor je SUP. Makkelijk te bevestigen op je fiets. Maak je board goed vast, zodat het geen kans heeft om te beschadigen. Handig voor korte ritten naar een SUP locatie.

Surfboardrek voor fiets 1 board van 5' tot 8'Surfboardrek voor fiets 1 board van 5' tot 8' - € 69.99
koop bij decathlon
€ 69.99koop bij decathlon
LONGBOARD RACK of SUP voor fietsLONGBOARD RACK of SUP voor fiets - € 94.90
koop bij bol
€ 94.90koop bij bol

SUP board draagriem

Een SUP is op zich licht, maar toch een onhandig ding als je er opgeblazen mee moet lopen. Dit kan last geven aan je rug en schouders, doordat je een andere loophouding aanneemt. Een makkelijke en goedkope oplossing is het gebruiken van een draagriem. Het is een soort schoudertas. Ideaal als je het board opgeblazen mee wil nemen naar jouw SUP locatie en daarvoor toch een stukje moet lopen. Dit komt nog best vaak voor, omdat je lang niet altijd je auto dichtbij kan parkeren.

Draagriem voor hard of opblaasbaar supboardDraagriem voor hard of opblaasbaar supboard - € 14.99
koop bij decathlon
€ 14.99koop bij decathlon

Dakdragers voor SUP boards

Als je het SUP board opgeblazen wil houden en toch wil meenemen met de auto, zijn dakdragers ideaal. Deze heb je in allerlei soorten en maten, afhankelijk van jouw wensen. Als je ze alleen wil gebruiken voor je SUP, heb je niet veel gewicht nodig en zijn ze goedkoper in de aanschaf. Als je ze ook voor andere doeleinden wil gebruiken, kan je beter in meer gewicht investeren. Je hebt ook soft en opblaasbare dakdragers. Voor ieder wat wils! Maak je SUP altijd goed vast met spanbanden, zodat die niet kan beschadigen.

Northcore Single Overhead Soft Roof Rack - Dakdrager Surfboards voor Auto - DraagbaarNorthcore Single Overhead Soft Roof Rack - Dakdrager Surfboards voor Auto - Draa... - € 57.00
koop bij bol
€ 57.00koop bij bol
Northcore D Ring Single Overhead Soft Rack - Dakdrager Surfboards voor Auto - DraagbaarNorthcore D Ring Single Overhead Soft Rack - Dakdrager Surfboards voor Auto - Dr... - € 56.95
koop bij bol
€ 56.95koop bij bol
Roof Rack Pads 70cmRoof Rack Pads 70cm - € 34.99
koop bij isupcenter
€ 34.99koop bij isupcenter
Spanbanden voor kano kajak supboard surfboard windsurfplankSpanbanden voor kano kajak supboard surfboard windsurfplank - € 19.99
koop bij decathlon
€ 19.99koop bij decathlon

Hoe kies ik een SUP board?

Happy Supper heeft een ruime keuze aan (opblaasbare) SUP boards van alle grote webshops. Maar hoe vind je het beste SUP board voor jou? In een paar stappen helpen we je met het maken van de juiste keuze. Doe de Happy Supper SUP wijzer.

SUP board Wijzer
Total
6
Shares
Gerelateerde artikelen
sup veilig met een reddingsvest of zwemvest
Lees verder

Veilig suppen met een restube, zwem- of reddingsvest

Een onverwachte val kan zorgen voor desoriëntatie, waardoor je niet meer weet waar de bodem is en waar je boven het water komt. Dan is een reddingsvest echt een uitkomst. Je kan ook kiezen voor een zwemvest of restube. We leggen de verschillen in dit artikel voor je uit.
wetsuit voor suppen
Lees verder

Wetsuit voor suppen – jouw maatje in elk seizoen

Wil jij lekker suppen in de herfst? Goed idee! Een wetsuit is dan je beste maatje. Waar moet je op letten? Hoe dik moet een wetsuit zijn? Je leest het in dit artikel. Plus: de 7 beste wetsuits voor suppen voor dames en heren.
waterdicht telefoonhoesje voor suppen
Lees verder

Waterdicht telefoonhoesje voor suppers

Een telefoon meenemen tijdens het suppen is altijd handig voor noodgevallen of om leuke foto's en filmpjes te maken. Je wil alleen echt niet dat deze in het water valt of nat wordt! Dit is heel makkelijk te voorkomen met een waterdicht telefoonhoesje.