SUP boards voor kinderen

De beste SUP boards voor kinderen

Een sportief, gezond en uitdagend uitje voor het hele gezin. Suppen is voor jong en oud, iedereen kan het! Kinderen vinden suppen ook super leuk. We selecteerden de beste SUP boards voor kinderen.

Suppen, super leuk met kinderen!

Suppen wordt steeds populairder. Hoe leuk is het dan om ook je kinderen mee te nemen bij deze razend populaire activiteit. Dat is om meerdere redenen een heel goed idee: kinderen beleven altijd veel plezier op het water, deze activiteit is uniek, ze pakken de sup technieken snel op en het is een goede training voor het hele lijf. Je zet al je spieren aan het werk, verbetert je conditie, balans en het geeft rust in je hoofd.

Als je zelf een goede en ervaren supper bent, kan je de technieken ook aan je kind leren. Kinderen pakken het suppen echt snel op. Vind je dit lastig of spannend? Er zijn vele SUP scholen in het land die lessen geven aan kinderen. Zo leren ze de basisbewegingen en -technieken op de juiste manier en worden ze voorbereid om veilig te kunnen suppen.

Veiligheid

Veiligheid boven alles. Dat geldt altijd als je gaat suppen. Dat klinkt logisch, toch wordt dit vaak onderschat. Veiligheid hangt natuurlijk van heel veel dingen af, bijvoorbeeld waar en hoe jij supt. Een ruige zee met golven of een grote plas met stroming is gevaarlijker dan een slootje in de buurt. Lees ons uitgebreide artikel met 9 tips voor een veilig rondje suppen.

Tips voor suppen met kinderen

  • Kinderen moeten een zwemdiploma hebben, zodat ze in ieder geval ervaring hebben met zelfredzaamheid op het water.
  • SUP aan het begin in ondiep en rustig water zonder stroming, begin bijvoorbeeld op een meertje. 
  • Houd altijd toezicht van dichtbij. 
  • Zorg dat de leash altijd gedragen wordt. 
  • Zorg dat je kind altijd een reddingsvest draagt.

Het is niet verplicht, maar het KNRM geeft wel een duidelijk advies voor suppers: draag een zwem- of reddingsvest. En dat is niet voor niks. Onderzoek heeft aangetoond dat een reddingsvest je overlevingskansen in onze koude wateren verviervoudigt. Klik hier om alles te lezen over welk vest het beste bij jou past. Dit advies geldt trouwens ook voor volwassenen.

6 goede SUP boards voor kinderen

Er zijn speciale boards voor kinderen. Deze zijn licht, zodat de kinderen het board goed kunnen besturen op het water en prima zelf kunnen tillen. Ze zijn breed en kort voor een goede stabiliteit.

Itiwit Decathlon Compact SUP board

Decathlon ontwikkelde dit supercompacte en lichte SUP board voor suppers tot 60 kg, om overal mee naartoe te kunnen nemen.

Om tochtjes te maken of op kleine golven te suppen. Het board is zeer compact en past in een kleine rugtas.

Formaat244×76 cm
Dikte12,5 cm
Draagvermogen60 kg
Gewicht6 kg
Itiwit - Decathlon Compact SUP board 10'Itiwit - Decathlon Compact SUP board 10'
305cm | Max 130kg | Opblaasbaar - € 299.99
koop bij decathlon
€ 299.99koop bij decathlon


Lidl F2 Kids SUP-board

Het board van F2 Sport Kids is speciaal voor de kleine supper: licht en compact. Een cool design speciaal voor kids. Het wordt geleverd met een kinderpeddel die met het kind meegroeit en perfect in de hand van het kind past. Een kwalitatief goed SUP board voor een scherpe prijs.

Formaat280×67 cm
Dikte10 cm
Draagvermogen60 kg
F2 Kids Sup BoardF2 Kids Sup Board
280cm | Opblaasbaar - € 199.00
koop bij lidl
€ 199.00koop bij lidl

Aqua Marina Vibrant

Dit SUP board is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jong volwassenen. Bijzonder stabiel en een vaarklaar pakket om op avontuur te gaan. De Aqua Marina Vibrant is hét ideale board om suppen onder de knie te krijgen.

Formaat244×71 cm
Dikte10 cm
Draagvermogen60 kg
Gewicht6 kg
Aqua Marina VibrantAqua Marina Vibrant
244cm | Max 60kg | Opblaasbaar - € 329.00
koop bij isupcenter
€ 329.00koop bij isupcenter
Aqua Marina VibrantAqua Marina Vibrant
244cm | Max 60kg | Opblaasbaar - € 315.00
koop bij bol
€ 315.00koop bij bol

Fanatic Ripper Air

Het Fanatic Ripper Air SUP board is het perfecte allround board voor kinderen, en vooral voor de beginnende kinderen.

Het ontwerp, het gewicht, de bijgeleverde rugtas en de pomp maken het super gemakkelijk voor de jonge supper.

Formaat239×71 cm
Dikte11.5 cm
Draagvermogen55 kg
Gewicht6 kg
Fanatic Ripper AirFanatic Ripper Air
239cm | Max 55kg | Opblaasbaar - € 369.00
koop bij isupcenter
€ 369.00koop bij isupcenter

Moai Kids SUP board

Uniek design dat speciaal is ontworpen voor kinderen. Met een goede verhouding tussen snelheid en stabiliteit. Het product is licht van gewicht zodat kinderen makkelijk vooruit komen tijdens het peddelen. Door de vorm en breedte van het board kun je goed evenwicht houden, dit is vooral prettig wanneer je kind voor het eerst leert suppen.

Formaat244×71 cm
Dikte10 cm
Draagvermogen60 kg
Gewicht5,7 kg
Moai KidsMoai Kids
244cm | Max 60kg | Opblaasbaar - € 249.00
koop bij isupcenter
€ 249.00koop bij isupcenter
Moai KidsMoai Kids
244cm | Max 60kg | Opblaasbaar - € 249.00
koop bij bol
€ 249.00koop bij bol
Moai KidsMoai Kids
250cm | Max 60kg | Opblaasbaar - € 249.00
koop bij bol
€ 249.00koop bij bol

Bluefin Cruise Junior

De Bluefin Cruise Junior is de meest stabiele, stevigste, opblaasbare SUP voor kinderen. Geschikt voor peddelaars <160 cm, dankzij de verstelbare en lichte peddel. Ook is dit SUP board voor kinderen makkelijk om te bouwen tot kajak. Een zeer complete set.

Formaat245×74 cm
Dikte13 cm
Draagvermogen80 kg

SUP kinderfeestje

Ben jij zelf geen supper of waterrat, maar vindt je kind het wel leuk? Er worden vele lessen, clinics en activiteiten georganiseerd voor kinderen. Een echte aanrader is een SUP kinderfeestje. Sportief, lekker nat, uitdagend en net even wat anders. Er zijn vele SUP scholen in het land die dit organiseren.

Op naar een mooie zomer: veel SUP plezier voor het hele gezin!

Hoe kies ik een SUP board?

Happy Supper heeft een ruime keuze aan (opblaasbare) SUP boards van alle grote webshops. Maar hoe vind je het beste SUP board voor jou? In een paar stappen helpen we je met het maken van de juiste keuze. Doe de Happy Supper SUP wijzer.

SUP board Wijzer
Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
ZRAY SUP boards
Lees verder

ZRAY SUP boards

ZRAY behoort tot één van de beste budget SUP board merken. Dit doet niks af aan de kwaliteit. Ze gaan alleen voor een topniveau. De boards staan bekend om hun stevigheid.
Bluefin SUP boards
Lees verder

Bluefin SUP boards

Bluefin SUP boards zijn betaalbaar zonder dat er kwaliteit ingeleverd wordt. Er zit een antisliplaag op de boards voor extra grip en een comfortabel gevoel.
11 SUP boards voor beginners
Lees verder

13 goede SUP boards voor beginners

Er zijn tegenwoordig vele soorten SUP boards verkrijgbaar, maar niet elke type is geschikt voor beginnende suppers. In dit artikel geven we je een overzicht van 13 goede SUP boards voor beginners.
goedkope sup boards
Lees verder

6 goedkope SUP boards (onder € 400,-)

Heb je ook zo’n zin om te suppen, maar wil je niet teveel geld uitgeven aan een SUP board? We selecteerden de 7 beste goedkope SUP boards voor minder dan € 400,-.