SUP Elfstedentocht

De elfstedentocht giet oan, suppend op je board!

De SUP Elfstedentocht (SUP 11 City Tour) is de ultieme uitdaging voor sportievelingen om 220 kilometer te suppen langs de elf steden van Friesland.

Het ontstaan van de SUP Elfstedentocht

In 2008 waren er, volgens Ritske Merkus, twee SUP boards in Friesland. In dat jaar is de eerste SUP Elfstedentocht georganiseerd. Er waren twintig deelnemers uit het buitenland. Nu, jaren later, doen er honderden deelnemers uit de hele wereld én Nederland mee. Suppen is ongekend populair, een gezonde workout en het is fantastisch om Friesland vanaf het water te bewonderen.

De afgelopen jaren is de SUP elfstedentocht enorm gegroeid. Er doen meer dan honderd deelnemers mee vanuit vele verschillende landen, waaronder Panama, Turkije, Singapore, Argentinië, Zuid-Afrika, China, USA, Polen, Spanje Chili en Australië.

De SUP Elfstedentocht in het kort:

  • 220 kilometer
  • 11 steden 
  • 5 dagen suppen van 8 t/m 12 september 2021
  • of NON stop suppen 4 en 5 september 2021
  • Inschrijven op SUP 11 City Tour

Trainen voor de SUP Elfstedentocht

Je stapt natuurlijk niet zomaar op een SUP board om de elfstedentocht te peddelen. Je moet er hard voor trainen, wat vergelijkbaar is met het trainen voor een marathon. Je traint zowel op afstand als op snelheid. Dan komt het tijdens de tocht aan op kracht, techniek, wilskracht en doorzettingsvermogen!

De ultieme uitdaging

De ervaring is uniek. Je supt 220 kilometer in 5 dagen door het prachtige Friesland vol rietkragen, weilanden met koeien en schapen, pittoreske dorpjes en uiteraard de 11 steden (Leeuwarden, Workum, Sneek, Bolsward, Ijlst, Harlingen, Franeker, Dokkum, Stavoren, Hindeloopen, Sloten). Klik hier voor de route.

Ons Hollandse weer speelt een belangrijke rol. De condities kunnen variëren van windstil, zomers, zonnig tot kou, regen en wind. Het is loodzwaar, een ware uitdaging om je grenzen te verleggen! Als je de eindstreep haalt, is de voldoening enorm, de sfeer tijdens het suppen is super gezellig en de omgeving is prachtig. Lijkt het jou wat? Geef je dan op via SUP 11 City Tour.

Wil je niet deelnemen aan de Elfstedentocht, maar wel een route suppen in het prachtige Friesland? Dat kan natuurlijk ook! Ga lekker naar Friesland, neem je SUP board mee en kies een mooie SUP route uit.

11 SUP boards voor beginners

11 goede SUP boards voor beginners

Er zijn tegenwoordig vele soorten SUP boards verkrijgbaar, maar niet elke type is geschikt voor beginnende suppers. In dit artikel geven we je een overzicht van 11 goede SUP boards voor beginners.
sup board voor gevorderde

SUP board voor de gevorderde supper

Heb je de basistechnieken van het suppen onder controle? Sta jij stabiel en beheers je de juiste peddeltechniek? In dit artikel helpen we je met een SUP board voor de gevorderde supper.
Total
7
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
beginnersfouten suppen
Lees verder

12 beginnersfouten om te voorkomen als supper

Iedereen kan leren suppen, maar oefening baart kunst. Deze 12 tips helpen je om beginnersfouten te voorkomen, zodat je kan focussen op de basistechnieken van het suppen.
Suppen in de herfst
Lees verder

Suppen in de herfst

Baal jij er ook zo van dat de zomer voorbij is en ligt jouw SUP board al in de schuur? Haal hem er maar weer uit! Veel mensen denken dat suppen seizoensgebonden is en alleen in de zomer kan. Niks is minder waar! Sterker nog, het is juist prachtig om te suppen in de herfst.
waar mag je suppen?
Lees verder

Wat is suppen?

Wat is suppen? Suppen komt van het woord SUP en staat voor Stand Up Paddling. Het is een razend populaire wateractiviteit waarbij je op een SUP board staat en met één peddel jezelf over het water beweegt.