SUP Elfstedentocht

De elfstedentocht giet oan, suppend op je board!

De SUP Elfstedentocht (SUP 11 City Tour) is de ultieme uitdaging voor sportievelingen om 220 kilometer te suppen langs de elf steden van Friesland.

Het ontstaan van de SUP Elfstedentocht

In 2008 waren er, volgens Ritske Merkus, twee SUP boards in Friesland. In dat jaar is de eerste SUP Elfstedentocht georganiseerd. Er waren twintig deelnemers uit het buitenland. Nu, jaren later, doen er honderden deelnemers uit de hele wereld én Nederland mee. Suppen is ongekend populair, een gezonde workout en het is fantastisch om Friesland vanaf het water te bewonderen.

De afgelopen jaren is de SUP elfstedentocht enorm gegroeid. Er doen meer dan honderd deelnemers mee vanuit vele verschillende landen, waaronder Panama, Turkije, Singapore, Argentinië, Zuid-Afrika, China, USA, Polen, Spanje Chili en Australië.

De SUP Elfstedentocht in het kort:

  • 220 kilometer
  • 11 steden 
  • 5 dagen suppen van 14 t/m 18 september 2022
  • of NON stop suppen 10 en 11 september 2022
  • Inschrijven op SUP 11 City Tour

Trainen voor de SUP Elfstedentocht

Je stapt natuurlijk niet zomaar op een SUP board om de elfstedentocht te peddelen. Je moet er hard voor trainen, wat vergelijkbaar is met het trainen voor een marathon. Zowel op afstand als op snelheid. Dan komt het tijdens de tocht aan op kracht, techniek, wilskracht en doorzettingsvermogen!

De ultieme uitdaging

De ervaring is uniek. Je supt 220 kilometer in 5 dagen door het prachtige Friesland vol rietkragen, weilanden met koeien en schapen, pittoreske dorpjes en uiteraard de 11 steden (Leeuwarden, Workum, Sneek, Bolsward, Ijlst, Harlingen, Franeker, Dokkum, Stavoren, Hindeloopen, Sloten). Klik hier voor de route.

Ons Hollandse weer speelt een belangrijke rol. De condities kunnen variëren van windstil, zomers, zonnig tot kou, regen en wind. Het is loodzwaar, een ware uitdaging om je grenzen te verleggen! Als je de eindstreep haalt, is de voldoening enorm, de sfeer tijdens het suppen is super gezellig en de omgeving is prachtig. Lijkt het jou wat? Geef je dan op via SUP 11 City Tour.

Wil je niet deelnemen aan de Elfstedentocht, maar wel een route suppen in het prachtige Friesland? Dat kan natuurlijk ook! Ga lekker naar Friesland, neem je SUP board mee en kies een mooie SUP route uit.

Hoe kies ik een SUP board?

Happy Supper heeft een ruime keuze aan (opblaasbare) SUP boards van alle grote webshops. Maar hoe vind je het beste SUP board voor jou? In een paar stappen helpen we je met het maken van de juiste keuze. Doe de Happy Supper SUP wijzer.

SUP board Wijzer
Total
7
Shares
Gerelateerde artikelen
wetsuit voor suppen
Lees verder

Wetsuit voor suppen – jouw maatje in elk seizoen

Wil jij lekker suppen in de herfst? Goed idee! Een wetsuit is dan je beste maatje. Waar moet je op letten? Hoe dik moet een wetsuit zijn? Je leest het in dit artikel. Plus: de 7 beste wetsuits voor suppen voor dames en heren.
Suppen in de herfst
Lees verder

Suppen in de herfst en winter

Baal jij er ook zo van dat de zomer voorbij is en ligt jouw SUP board al in de schuur? Haal hem er maar weer uit! Veel mensen denken dat suppen seizoensgebonden is en alleen in de zomer kan. Niks is minder waar! Sterker nog, het is juist prachtig om te suppen in de herfst en winter.
fietssuppen met de SUP fiets
Lees verder

Fietsen op het water met de SUP fiets

Heb jij de nieuwste trend al ontdekt? Het is geen SUP board en ook geen fiets. Het is een fiets SUP; een fiets en een SUP in één waarmee je zo over het water fietst. Ga jij ook een keer fietssuppen?
Wat is suppen
Lees verder

Waar mag je suppen?

Als je overtuigd bent om te gaan suppen, een dag hebt gepland, moet je natuurlijk nog kiezen waar je heen gaat. Plekken genoeg in ons waterrijke land! Maar waar mag en kan je allemaal suppen?