Suppen op het Hoornse- en Paterwoldsemeer - Happy Supper

Hoornse- en Paterwoldsemeer

Het Hoornse- en Paterwoldsemeer liggen ten zuiden van de stad Groningen. Het is een prachtig groen natuurgebied met vele vogels. Wij hebben een SUP route van circa 3 uur helemaal rond de meren gemaakt, maar je kan ook lekker zelf rond suppen en af en toe stoppen voor een hapje en drankje.

Het Hoornsemeer is ontstaan door het wegzuigen van de zandlaag die onder een veenpakket ligt. Het gewonnen zand werd gebruikt voor de aanleg van de A7 en een woonwijk. Het Paterswoldsemeer is ontstaan in de 16e en 17e eeuw door het afgraven van veen. Het Hoornsemeer is een uitbreiding van het Paterswoldsemeer. In 1981 zijn ze met elkaar verbonden.

Let op! Deze route gaat over grote plassen / open water en is niet geschikt voor beginnende suppers. Houd rekening met stroming, wind en onverwachte weersituaties. Lees ook onze tips voor veilig suppen.

Routekaart

Total
0
Shares

Informatie

Start Teuntje de Slak
Kaapse Baan
Haren (Groningen)
Routebeschrijving
Afstand 9,6 km (ca 3 uur)
Natuur Hoornse- en Paterwoldsemeer
Rondje Ja
Markering Niet gemarkeerd
GPX ↓ Download route

SUP verhuur SUP verhuur
Horeca Horeca bij startpunt & onderweg
Fout in de route ontdekt? Geef het door

Meer SUP routes in Groningen

Winsum, De Brake en Obergum
Bekijk SUP Route Winsum, De Brake en Obergum

Winsum, De Brake en Obergum

4,1 km (ca 1,5 uur) - Winsum, Groningen
Peddel langs de schilderachtige wijken van Winsum (Groningen): Obergum en De Brake. De wijk Brake is één van de grootse wijken van Winsum die gebouwd is om lekker aan het water te wonen. Eigenlijk grenst elk huis hier aan het water. Bekijk SUP route →
Kromme Raken
Bekijk SUP Route Kromme Raken

Kromme Raken

13,8 km (ca 4,5 uur) - Winsum, Groningen
SUP route De Kromme Raken brengt je in 4,5 uur vanaf Winsum naar het prachtige Reitdiepgebied. Het gebied is een waar vogelparadijs voor weidevogels als grutto's, kieviten en wulpen. De route begint aan de rand van Winsum. Bekijk SUP route →
Winsum, Ezinge en Abel Stok
Bekijk SUP Route Winsum, Ezinge en Abel Stok

Winsum, Ezinge en Abel Stok

23,3 km (ca 8 uur) - Winsum, Groningen
Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. Vanuit Winsum peddel je op deze uitdagende SUP route van acht uur langs de dorpen Aduarderzijl, Feerwerd, Ezinge, Schouwerzijl en Mensingeweer. Bekijk SUP route →
Groningen stad
Bekijk SUP Route Groningen stad

Groningen stad

5,2 km (ca 2 uur) - Groningen, Groningen
Op de grachten van Groningen kan je prachtig suppen. Je komt langs oude pakhuizen, vele monumentale gebouwen, het moderne Groninger museum, woonboten, musea en horecagelegenheden. Volop genieten en ontspannen. Bekijk SUP route →
Populaire artikelen
11 SUP boards voor beginners
Lees verder

11 goede SUP boards voor beginners

Er zijn tegenwoordig vele soorten SUP boards verkrijgbaar, maar niet elke type is geschikt voor beginnende suppers. In dit artikel geven we je een overzicht van 11 goede SUP boards voor beginners.
sup board voor gevorderde
Lees verder

SUP board voor de gevorderde supper

Heb je de basistechnieken van het suppen onder controle? Sta jij stabiel en beheers je de juiste peddeltechniek? In dit artikel helpen we je met een SUP board voor de gevorderde supper.
SUP kleding
Lees verder

Wat voor kleding draag je met suppen?

Een SUP board, peddel, waterdichte tas... en klaar om te gaan! Nog niet, vergeet de juiste SUP kleding niet. Waar moet je op letten bij het kopen van jouw SUP outfit?
SUP accessoires
Lees verder

10 must-haves voor elke supper

Als je gaat suppen, heb je een goede basis uitrusting nodig. Maar er zijn daarnaast ook een aantal leuke en handige SUP accessoires en hebbedingetjes.