SUP Route Grindgat Oost Maarland, Maasplassengebied - Limburg - Happy Supper

Grindgat Oost-Maarland

Sup over het Grindgat Oost-Maarland, in het Maasplassengebied, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Het is een uitgestrekt netwerk van grote en kleine kunstmatige plassen, ontstaan door grindafgravingen. Bij de plassen heb je strand, campings, jachthavens, horeca en waterrecreatie. Het is ook een mooi en belangrijk natuurgebied waar veel vogels overwinteren en broeden.

Je kan een SUP les nemen bij SUP Limburg, locatie Maastricht. Als je al kan suppen, huur je hier een board en peddel je onze route of lekker zelf over de plas. Op de parkeerplaats zie je hun witte bus staan. Je supt langs een eilandje waar je er even uit kan voor een picknick.

Let op! Deze route gaat over grote plassen / open water en is niet geschikt voor beginnende suppers. Houd rekening met stroming, wind en onverwachte weersituaties. Lees ook onze tips voor veilig suppen.

Routekaart

Total
0
Shares

Informatie

Start Parkeerplaats
Kruising Köbbesweg & Oosterweg
Maastricht (Limburg)
Routebeschrijving
Afstand 6,2 km (ca 2 uur)
Natuur Maasplassengebied
Rondje Ja
Markering Niet gemarkeerd
GPX ↓ Download route

SUP verhuur SUP verhuur
Bereikbaar met openbaar vervoer Bereikbaar met OV
Horeca onderweg Horeca onderweg
Fout in de route ontdekt? Geef het door

Meer SUP routes in Limburg

Oolderplas
Bekijk SUP Route Oolderplas

Oolderplas

6,8 km (ca 2 uur) - Roermond, Limburg
Ontspannen suppen over de Oolderplas. Deze plas kent een maximale diepte van 32 meter en kent bijna geen waterplanten. Aan de oever vind je graslanden, bosjes en ondiep water. Bekijk SUP route →
Asseltse Plassen
Bekijk SUP Route Asseltse Plassen

Asseltse Plassen

9,6 km (ca 3 uur) - Swalmen, Limburg
De Asseltse plassen staan bekend om de rijkdom aan libellen. Het natuurgebied kent een gevarieerde flora en fauna, en is prachtig om over te suppen. Bekijk SUP route →
Mookerplas
Bekijk SUP Route Mookerplas

Mookerplas

6,2 km (ca 2 uur) - Plasmolen, Limburg
De Mookerplas is ontstaan uit zand- en grindwinning. De plas is via een keersluis verbonden met de Maas. Het is een recreatiegebied met jachthavens, campings, strandjes en horeca. Bekijk SUP route →
Noorderplas - Plas Hatenboer
Bekijk SUP Route Noorderplas - Plas Hatenboer

Noorderplas - Plas Hatenboer

9 km (ca 3 uur) - Roermond, Limburg
De Noorderplas en Plas Hatenboer liggen in het Maasplassengebied, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland en perfect voor suppers. Bekijk SUP route →
Populaire artikelen
11 SUP boards voor beginners
Lees verder

11 goede SUP boards voor beginners

Er zijn tegenwoordig vele soorten SUP boards verkrijgbaar, maar niet elke type is geschikt voor beginnende suppers. In dit artikel geven we je een overzicht van 11 goede SUP boards voor beginners.
sup board voor gevorderde
Lees verder

SUP board voor de gevorderde supper

Heb je de basistechnieken van het suppen onder controle? Sta jij stabiel en beheers je de juiste peddeltechniek? In dit artikel helpen we je met een SUP board voor de gevorderde supper.
SUP kleding
Lees verder

Wat voor kleding draag je met suppen?

Een SUP board, peddel, waterdichte tas... en klaar om te gaan! Nog niet, vergeet de juiste SUP kleding niet. Waar moet je op letten bij het kopen van jouw SUP outfit?
SUP accessoires
Lees verder

10 must-haves voor elke supper

Als je gaat suppen, heb je een goede basis uitrusting nodig. Maar er zijn daarnaast ook een aantal leuke en handige SUP accessoires en hebbedingetjes.