waar mag je suppen?

Wat is suppen?

Wat is suppen? Suppen komt van het woord SUP en staat voor Stand Up Paddling. Het is een razend populaire wateractiviteit waarbij je op een SUP board staat en met één peddel jezelf over het water beweegt. De laatste jaren is het enorm gegroeid, zowel als ontspannen hobby als actieve sport. 

Hoe is suppen ontstaan?

Suppen is bij toeval ontstaan in Hawaï door surfleraren. Zij gingen op een board met een lange peddel staan om overzicht te houden over beginnende surfers. Vanaf daar konden ze instructies geven en indien nodig konden ze snel bij de leerlingen zijn. Steeds vaker stonden ze, naast het lesgeven, op een SUP board als sport of hobby. Vanaf dat moment boden ze niet alleen surflessen aan, maar bij weinig golven ook suplessen en zo is het wereldwijd populair geworden. 

Wat is er leuk aan suppen?

Suppen is geschikt voor iedereen: jong en oud, beginner of gevorderd, actief of als hobby. Toegankelijk voor iedereen en vrij makkelijk te leren. Hierbij geldt wel hoe meer meters je maakt, hoe beter je wordt en de basistechnieken sneller onder de knie hebt. Daarbij kan je bijna overal suppen, op grachten in een stad, kanalen, meren, slootjes of de zee. Mogelijkheden genoeg in ons waterrijke land. Suppen kan niet alleen overal, maar ook altijd. In elk seizoen is suppen mooi, ontspannen en heerlijk met de juiste kleding. Tot slot is suppen super gezond voor je lijf en geest!

Leuke SUP feitjes

  • Je verbrandt 225 calorieën tijdens een uurtje rustig suppen.
  • Een echte tocht suppen? Doe mee aan de jaarlijkse Elfstedentocht
  • Suppen een zomeractiviteit? Nee hoor, je kan in alle seizoenen suppen. 
  • Het is zowel goed voor je conditie als voor al je spiergroepen. 
  • Een goed medicijn tegen stress. Super ontspannend!

Wil jij ook beginnen met suppen?

Ben je overtuigd? Wil je gaan suppen, maar heb je geen idee welk board voor jou geschikt is? Dat is niet gek, want er is zoveel keuze. In dit artikel helpen we je met het kiezen van het juiste SUP board voor beginners.

Suppen voor beginners

Suppen voor beginners

Wil je beginnen met suppen? Goed idee! Het is namelijk super gezond voor je lijf en geest! Suppen is niet moeilijk, maar het vraagt wel om wat kennis en voorbereiding.

Hoe kies ik een SUP board?

Happy Supper heeft een ruime keuze aan (opblaasbare) SUP boards van alle grote webshops. Maar hoe vind je het beste SUP board voor jou? In een paar stappen helpen we je met het maken van de juiste keuze. Doe de Happy Supper SUP wijzer.

SUP board Wijzer
Total
0
Shares
Gerelateerde artikelen
SUP accessoires
Lees verder

SUP accessoires: 11 must-haves voor elke supper

Als je gaat suppen, heb je een goede basis uitrusting nodig. Maar er zijn daarnaast ook een aantal leuke en handige SUP accessoires en hebbedingetjes. In dit artikel lees je de 10 must-haves voor elke supper.
Veilig suppen
Lees verder

Tips voor een veilig rondje suppen

Is suppen veilig? Zeker, suppen is hartstikke veilig! Het hangt er natuurlijk wel vanaf waar jij supt. Een ruige zee met golven en stroming is gevaarlijker dan een slootje in de buurt.
Suppen voor beginners
Lees verder

Suppen voor beginners

Wil je beginnen met suppen? Goed idee! Het is namelijk super gezond voor je lijf en geest! Suppen is niet moeilijk, maar het vraagt wel om wat kennis en voorbereiding.