waar mag je suppen?

Wat is suppen?

Wat is suppen? Suppen komt van het woord SUP en staat voor Stand Up Paddling. Het is een razend populaire wateractiviteit waarbij je op een SUP board staat en met één peddel jezelf over het water beweegt. De laatste jaren is het enorm gegroeid, zowel als ontspannen hobby als actieve sport. 

Hoe is suppen ontstaan?

Suppen is bij toeval ontstaan in Hawaï door surfleraren. Zij gingen op een board met een lange peddel staan om overzicht te houden over beginnende surfers. Vanaf daar konden ze instructies geven en indien nodig konden ze snel bij de leerlingen zijn. Steeds vaker stonden ze, naast het lesgeven, op een SUP board als sport of hobby. Vanaf dat moment boden ze niet alleen surflessen aan, maar bij weinig golven ook suplessen en zo is het wereldwijd populair geworden. 

Wat is er leuk aan suppen?

Het leuke van suppen is dat je het overal kan doen, op grachten, kanalen, meren, slootjes of de zee. Die mogelijkheden hebben we in ons eigen waterland natuurlijk genoeg. Lees meer in het artikel ‘Waar mag je suppen?‘ of check onze database met SUP routes in Nederland. Suppen is voor iedereen toegankelijk en vrij makkelijk te leren. Hierbij geldt wel hoe meer meters je maakt, hoe beter je wordt en de basistechnieken sneller onder de knie hebt. Daarnaast is suppen super gezond voor je lijf en geest!

Leuke SUP feitjes

  • Je verbrandt 225 calorieën tijdens een uurtje rustig suppen.
  • Een echte tocht suppen? Doe mee aan de jaarlijkse Elfstedentocht
  • Suppen een zomeractiviteit? Nee hoor, je kan in alle seizoenen suppen. 
  • Het is zowel goed voor je conditie als voor al je spiergroepen. 
  • Het vermindert stress.

SUP jij nog niet? Check dan ons artikel suppen voor beginners om je op weg te helpen.

Suppen voor beginners

Suppen voor beginners

Wil je beginnen met suppen? Goed idee! Het is namelijk super gezond voor je lijf en geest! Suppen is niet moeilijk, maar het vraagt wel om wat kennis en voorbereiding.

Wil jij ook beginnen met suppen?

Ben je overtuigd? Wil je gaan suppen maar heb je geen idee welk board voor jou geschikt is? Dat is niet gek, want er is zoveel keuze. In dit artikel helpen je met het kiezen van het juiste SUP board voor beginners.

Als je begint met suppen kan je het beste kiezen voor een allround SUP board, dit geeft je stabiliteit en veel SUP plezier! Kijk in onze SUP shop voor de grootste collectie SUP boards, met het volledige aanbod aanbod van Bol.com, Isupcenter en Decathlon.

Het populaire Aqua Marina SUP board is geschikt voor iedereen. Extra dikke uitvoering voor meer balans.
koop bij isupcenter
Een erg stabiel en gemakkelijk opblaasbaar SUP board van Decathlon met royale afmetingen.
koop bij decathlon
Een echte allrounder die perfect is voor de recreatieve supper. Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.
koop bij bol.com
11 SUP boards voor beginners

11 goede SUP boards voor beginners

Er zijn tegenwoordig vele soorten SUP boards verkrijgbaar, maar niet elke type is geschikt voor beginnende suppers. In dit artikel geven we je een overzicht van 11 goede SUP boards voor beginners.
Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
Wat is suppen
Lees verder

Waar mag je suppen?

Als je overtuigd bent om te gaan suppen, een dag hebt gepland, moet je natuurlijk nog kiezen waar je heen gaat. Plekken genoeg in ons waterrijke land! Maar waar mag en kan je allemaal suppen?
beginnersfouten suppen
Lees verder

12 beginnersfouten om te voorkomen als supper

Iedereen kan leren suppen, maar oefening baart kunst. Deze 12 tips helpen je om beginnersfouten te voorkomen, zodat je kan focussen op de basistechnieken van het suppen.
SUP accessoires
Lees verder

SUP accessoires: 10 must-haves voor elke supper

Als je gaat suppen, heb je een goede basis uitrusting nodig. Maar er zijn daarnaast ook een aantal leuke en handige SUP accessoires en hebbedingetjes. In dit artikel lees je de 10 must-haves voor elke supper.